ARTVİN MURGUL İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MURGUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİN “TABİATTAN GELEN TEMİZ ENERJİ” PROJESİ İLE ÖĞRENCİLERİMİZ AVRUPA YOLUNDA

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus + Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2016 teklif çağrısı döneminde Murgul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2016-1-TR01-KA102-026190proje numaralı “Tabiattan Gelen Temiz Enerji” adlı projesi kabul edilerek; 56,540 Avro hibe kazanmıştır. . Proje kapsamında 4 refakatçi öğretmen 20 Elektrik ve Makine Alanları öğrencileri; Letonya’da (Profesionalasizglitibaskompetencescentrs "Daugavpilstehnikums"), Almanya’da (BildungsCentrumNies),  28 günlük Elektrik Üretim konusunda beceri eğitimi alacaklardır.
MURGUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİN “TABİATTAN GELEN TEMİZ ENERJİ” PROJESİ İLE ÖĞRENCİLERİMİZ AVRUPA YOLUNDA

Enerji, hayat kalitesini iyileştiren, ekonomik ve sosyal ilerlemeyi sağlayan en önemli faktördür. Enerji alanında önemli ve öncelikli konu elektrik enerjisidir. Türkiye´nin elektrik enerjisi ihtiyacı artmaya devam etmektedir. Türkiye´nin 2011 yılında elektrik tüketimi, 2010 yılına göre yüzde 9 artarak 229 milyar 344,4 milyon kilowattsaate (kWh) ulaşmıştır. Elektrik enerjisindeki bu hızlı artışı karşılayabilmek için ülke genelinde birçok enerji santrali yatırımı yapılmaktadır. Bu santrallerin 6 tanesi ilçemiz sınırları içerisinde kurulmuş ve aktif olarak çalışmaktadır.

 Türkiye genelindeki yapımı devam eden bu santrallerin kurulumu ve işletilmesi sürecinde çalışacak çok sayıda nitelikli iş gücüne ihtiyaç bulunmaktadır. Bu kapsamda ülkemizde ve bölgemizde ihtiyaç duyulan bu nitelikli iş gücünün karşılanması ve eğitimi konusunda okulumuz Makine, Elektrik Alanları olarak kaliteli bir eğitim vermek adına projemiz kapsamında dersler ve içerikler revize edilerek sektörün ihtiyaçlarına uygun hale getirilmek hedeflenmiştir.

 Derslerde daha fazla uygulama yapmak için laboratuarimkanlarımız kısıtlıdır. Öğrencilerimizin meslek sahibi olabilmeleri ve meslek hayatlarında daha başarılı olmalarını sağlamak için projemiz oluşturulmuştur.

 Hidroelektrik santrallerde kalite temini, güvenlik ve güvenilirlilik vazgeçilemez unsurlar olup bunu sağlayacak ve sürdürecek olan uzman kadroların, özellikle hidroelektrik programların başlatılması aşamasında yetiştirilmiş ve sonrasında yetiştiriliyor olması gerekmektedir. Ülkemizde Hidroelektrik eğitimi ortaöğretim, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde çeşitli üniversitelerde verilmektedir. Projemiz konusuyla ilgili olarak öğrencilerimizin yükseköğretime yönelmelerine yöneliktir.

 Hidroelektrik santralde çalışan personelin de belli yeterlilik belgesine sahip ve daha öncesinde hidroelektrik santrallerde çalışarak deneyim kazanmış olmaları gerekmektedir. Bu sorunun aşılması için de hidroelektrik santrallerde çalışacak personelin eğitimine ve lisanslanmasına yönelik faaliyetlerin santrallerin bulunduğu yerde eğitim gerekmektedir. Bu eğitimin bir bölümü yurt içinde verilmeli ve pratik eğitimler yurt dışında yapılarak çalışanların deneyimi artırılmalıdır. Özellikle hidroelektrik santralin işletilmesinden sorumlu her personelin yaptığı işin vasıflarını taşıdığının belgelenmesi gerekmektedir. Bu konuda düzenleyici kurum uzmanlarının uluslararası kabul gören standartları ve mevzuatı kullanarak lisanslama süreçlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

02-05-201702-05-201702-05-2017

Hükümet Konağı Kat2 - 04667113511

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.